De waarde van echte communicatie

Er zijn nog nooit zoveel snelle manieren geweest om met elkaar in contact te komen. Met de smartphone in de hand kunnen we met uiteenlopende mensen, groepen en merken over de hele wereld tegelijkertijd communiceren. Maar is er dan nog wel sprake van echte interactie en verbinding?

Communicatie is het scheppen van 
gemeenschappelijke betekenis tussen mensen.

In hoeverre kun je als MERK IK echte betekenis geven die mensen persoonlijk raakt? Weegt een felicitatie whatsapp op tegen een proficiat omhelzing in de echte wereld? Geeft een Kerst-animatie zonder persoonlijk bijschrift je nu het gevoel dat je speciaal bent voor die ander? Bevestigt het aantal likes en followers of het publiek je echt heeft gehoord en de boodschap heeft begrepen? Wat voor gevoel geeft het je als je geen respons krijgt op je campagne? Laat je echt jezelf zien als je communiceert met je doelgroep. 

Overdenkingen die communicatie complexer hebben gemaakt en het meerdere tegenstrijdige betekenissen geven. Eenrichtingsverkeer met meer zenders dan ontvangers. Als er dan wel sprake is van een wederzijdse klik in gemeenschappelijkheid dan ontstaat er iets moois: Echte verbinding en betekenis.

Echte communicatie zowel zakelijk als privé. Betekenisvolle communicatie is intuïtief en brengt ons in verbinding met het onderbewustzijn. De non verbale communicatie wordt versterkt als er een of meerdere zintuigen medium zijn van een boodschap. Hoe krachtig is het als je echt met aandacht naar iemands stem luistert en elkaar in de ogen kunt kijken. Als je iemands lichaamstaal en energie verstaat.

In deze tijd is aanraking vervreemd en discutabel geworden. Echter als het respectvol wordt gedaan, kan het het welbehagen van de mensen enorm verbeteren. Zo zijn er wetenschappelijke experimenten uitgevoerd met het aaien van puppy’s door bejaarden en studenten en wat bleek? De ouderen voelden zich vitaler en minder eenzaam en de jongeren behaalden hogere studieresultaten. 

Met deze inzichten is BrandKarma ook betekenisvoller gaan communiceren met haar publiek. Zo heb ik bijvoorbeeld een handgeschreven kaart met een persoonlijke nieuwjaarswens gestuurd naar mijn beste klanten en relaties. Nou dat werd zeer gewaardeerd kan ik je verklappen. En ik ben aanzienlijk meer gaan bellen ipv van e-mailen en appen. Zo leer ik pas echt mijn ideale en trouwe klanten goed kennen door te luisteren en in te voelen waar het probleem ligt en hoe we dat samen kunnen oplossen.

Wil je waardevol communiceren met jouw MERK IK? Dan kom ik graag met je in contact. Geef je op voor de nieuwsbrief. En een e-mail sturen kan natuurlijk ook altijd voor een afspraak voor face-to-face contact.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: