“Inzicht krijgen in de kleurenpsychologie van je werkomgeving”

In deze les krijg je inzicht in de onderliggende motieven waarom je werkt zoals je werkt en de manier waarop je samenwerkt met anderen: collega's, leveranciers, partners, opdrachtgevers en klanten. Maar ook worden je sterke punten en valkuilen inzichtelijk gemaakt en wie je tegenpolen zijn.

Dat gaan we doen door middel van het Insights Discovery Model. Deze kleurentest is gebaseerd is op de kleurenpsychologie en daaraan gekoppeld specifieke persoonlijkheidseigenschappen en werkstijlen in de dagelijkse praktijk. Iedere kleur heeft zijn eigen symbolische betekenis. Het is dus geen kwestie van smaak. Als blauw bijvoorbeeld je lievelingskleur is hoef je nog geen blauwe persoonlijkheid te zijn. 

In het onderstaande filmpje leg ik 15 professionele cases voor. Iedere vraag heeft 4 antwoordcategorieën die corresponderen met een kleur. De uitslag geeft ook input voor de beeldtaal, look en feel en tone of voice van het MERK IK concept

Tip!!! Download eerst de worksheet zodat je de antwoorden kunt noteren. Pak 4 kleurpotloden of stiften in de kleuren: blauw, rood, groen en geel. Kleur bij iedere vraag het betreffende kleurvlakje in.

Het is een hele verhelderende en ludieke test die je veel waardevolle inzichten gaan geven. Dus veel plezier ermee:-)

Shine-Factor